Utställare Bomässan 2022

#ÄLSKAPLÅT
Bodin Keramik
Bokstavligt målat
Bytavla
Forslundska Form
Hoppalantadesign
Hugo Design
Jessica Jämting
Johan Argus Design
JORDESTAN
junkart.fun
Lagos hantverk
Liljeqvist Design & Konst
Lisa W Breitholtz
Marilyn Lindh Art
MIMA
Nalu Ceramics
Ola Särén Design
Sirge Design

#ÄLSKAPLÅT

#ÄLSKAPLÅT är inredningsföretaget som stolt visar upp sin egen unika design och tillverkning i Småland och som också bevisar att Svensk design och tillverkning trots allt kan ha ett "folkligt" pris.

Bodin Keramik

Bodin Keramik skapar färgglad keramik som man blir glad av. Tålamod är inte en av mina starka sidor så jag gör one of a kind saker i mindre batcher där kreativiteten och lekfullheten får flöda. Så ser du något du gillar så gäller det att passa på, just den saken kanske aldrig dyker upp igen. Välkomna till Bodin Keramik.

Bokstavligt målat

Bokstavligt målat är ett illustrationsprojekt där välbekanta ord med hjälp av humor, fantasi och akvarell får en helt ny innebörd.

Bytavla

Bytavla är nutidens gårdamålare. Jag som målar heter Nathalie Fjäll och jag målar med akryl eller olja på duk. När målningen är klar blir den till produkter som brickor, affischer och vykort. Det går bra att beställa en egen tavla på sin by, gård eller sitt hus.

Forslundska Form

Bland illustrerade blommor och pampiga Donnor driver Sophia Forslundska Form från sin Värmländska ateljé. Hon designar produkter för hem och vardag i fantastiska färger som får vem som helst att dra extra på smilbanden.

Hoppalantadesign

Mönsterdesign i härliga färger som gör dig glad och samtidigt fyller en god funktion i hemmet.

Hugo Design

Hugo Design formger möbler och inredningsdetaljer med högsta kvalitet på material och hantverk. Våra produkter håller över tid och är långsiktiga investeringar, ibland för flera generationer. Vi har fokus på närhet och hög kvalitet ända från valet av material till färdig produkt. Den småländska förankringen är viktig för oss med hänsyn både till kvalitet och miljö. I vårt sortiment finns möbler och inredningsdetaljer i många olika material. Vi erbjuder även vintage posters, tallrikshyllor samt kuddar & kuddfodral. Välkommen till min butik på designmarknad som gästar bomässan och låt dig inspireras av våran inredning och möbler som är handtillverkade i Småland

Jessica Jämting

Jag heter Jessica Jämting och hos mig hittar du konst, design och Mina vänner peppar mig-boken! Jag skapar design med syfte att föra oss närmare varandra, som till exempel Mina vänner peppar mig-boken, en uppdaterad mina vänner-bok, där fokus ligger på att fördjupa relationen. Hur kul?! Jag skapar även poster och prints, som tar in naturen till ditt hem. Och brickor, kort och annat härligt.

Johan Argus Design

Möbler av högsta kvalitet tillverkade i Bankeryd

JORDESTAN

Långsamt mode är framtiden! Felicia Bexell designar och tillverkar unikt och hållbart mode i sin ateljé i hjärtat av Skåne. Allt från varma ullkappor till toppar och bottenplagg i linne. Alltid oblandade material såklart. Välkommen att handla plagg som du kan älska hela livet!

junkart.fun

Nea är en färgstark keramiker med attityd, humor och styrka. Med sitt tydligt budskap och med mottot "its never too late to say fuck you" skapar hon bruksföremål med stil.

Lagos hantverk

Att jag gett mig själv chansen att leva på att skapa är det bästa jag gjort!

Liljeqvist Design & Konst

Med unika illusionstavlor skapas känslan av skog och natur i ditt hem. Välkommen till Liljeqvist Design & Konst.

Lisa W Breitholtz

Lisa W Breitholtz jobbar som konstnär samt designer. Hon är utbildad på HDK (produkt design samt textil konst) i Göteborg. Lisa målar i olja kol samt syr på tyll, tapeter och ibland också fjädrar på sina original tavlor. Hon använder sig av en fotograf som fotar hennes tavlorna som sedan trycks till print samt litografier. Dom signerar hon och säljer i inredningsbutiker, webbshopar, gallerier m.m. Hon gör också sina populära väggskulpturer som ni får se på Bomässan. Hon gör också beställningsjobb till privatpersoner samt företag. .

Marilyn Lindh Art

Marilyn gör teckningar i torrpastell och prints, inspirerade av modernistisk konst med romantiska influenser. Designmarknaden blir avstamp för nya webbshoppen marilynlindh.se

MIMA

New earrings every day? Easy with MIMA's changeable pendants which you can mix&match.

Nalu Ceramics

Nalu Ceramics (Fd Citronlundens krukmakeri) finns på Backamo utanför Jönköping. Nalu är Hawaiianska, uttalas Nah-loo, och betyder våg. Nalu Ceramics skapar keramik, gärna vaser men även annat som ex ljuslyktan ”korall”. Leran är stengodslera och havet är den främsta inspirationskällan. Teknikerna är drejning och ringling. Keramiker är Diana Nylén.

Ola Särén Design

Ola Särén Design erbjuder knivhållare som är mer än bara förvaring. Det är knivhållare med design och funktion i fokus så att du kan få in din personlighet i ditt kök. Välj din form, de träslag du önskar och sätt upp dem i ett mönster som passar just dig!

Sirge Design

Vi på Sirge Design vill ge ditt hem en mysfaktor som varar länge, både i stunden men också över tid. Våra ljusstakar är i metall och tidlösa i sin design så att du kan använda dem i generationer.

Vill du också vara med? Här finns allt du behöver veta om ansökan.