Utställare hösten 2019

By Björk
Charlotte Skou
Defined Cars
Dramatiska damer
E.SALMONSON
Else Therese Mönsterdesign
Frida Clerhage
Hugo Design
Julia Lysen Art
Lena Asplund Keramik
Lollos Silver
Madebycasseli
Mallasliv
Margareta Johansson
Maria Isakson
Maskinfabriken
Millas Art Studio
Mirjam Design
Munksjö konst och design
Novellix
OXID ädelsmide Veronica Åberg
Quod
S Y N K Lena Lindegarth
Susanoo
Susses hobby
Sweet home of mine
Syns på Haga
The Perfect Peace™
Tinna Design
Volby
Willwa
Design Solbacka
G Customs
Daniela Ryden
BY SALO
Du Sköna
EA. Design

By Björk

By Björk designar och säljer silversmycken i tidlös design med det där lilla extra. It starts with you är smyckenas ledord och By Björk vill med sina smycken sprida detta budskap vidare.

Charlotte Skou

Jag är en dansk designer och illustratör med en förkärlek för papper och penna. En skandinavisk minimalistisk, men ändå lekfull stil där hantverk och kvalitet spelar en ledande roll.

Defined Cars

Defined Cars - Automotive photography

Dramatiska damer

Dramatiska damer - en vacker och spännande kvinnohistoria, dessutom tryck och olika kalendrar!

E.SALMONSON

E.SALMONSON har tagit ytterligare ett steg i sitt lokala hantverkstänk och erbjuder nu tröjor, mössor och halsdukar producerade i Alingsås. De har flyttat hem all sin produktion från Skottland för att komma närmare kärnan och för att kunna erbjuda er köpare fler alternativ och möjligheter att skapa er drömprodukt. Målet är nämligen som alltid att producera en riktigt bra produkt som gör att du inte vill eller behöver köpa fler. Under Designmarknaden i Jönköping kommer du kunna köpa färdiga produkter, men också designa och beställa din egen som då produceras efter dina önskemål.

Else Therese Mönsterdesign

Design och formgivning av tapet

Processed with VSCO with a5 preset

Frida Clerhage

Frida Clerhage är en illustratör och designer från Göteborg. Hon hittar sin inspiration i vardagen och i växt och djurlivet. Frida illustrerar mestadels och helst djur, växter och mönster av alla dess slag. Gärna med en retro känsla och i olika kombinationer som skapar nya spännande former och karaktärer. Blyerts, klara färger, prickar och detaljer är ingredienser som är återkommande i Fridas illustrationer

Hugo Design

MADE BY SMÅLAND Hugodesign formger möbler och inredningsdetaljer med högsta kvalitet på material och hantverk. Våra produkter håller över tid och är långsiktiga investeringar, ibland för flera generationer. Vi har fokus på närhet och hög kvalitet ända från valet av material till färdig produkt. Den småländska förankringen är viktig för oss med hänsyn både till kvalitet och miljö. I vårt sortiment finns möbler och inredningsdetaljer i många olika material.

Julia Lysen Art

Minimalistiska motiv målade av Stockholmsbaserad artist med rötter i Jönköping.

Lena Asplund Keramik

Brukskonst i stengods

Lollos Silver

Nya smyckesmodeller skapas i verkstaden nära klippor och hav. Lollos Silver står för enkla tidlösa silversmycken med en och annan gulddetalj.

Madebycasseli

Hos Madebycasseli hittar du sydda och virkade barnkläder, barntillbehör och barnvagnstillbehör i ekologiska tyger och garner. Samt en del smått och gott till dig som vuxen.

Mallasliv

Mallasliv är en hobbyverksamhet från Hjo som drivs av Malin Nordstedt. Hon syr necessärer, börsar och håraccessoarer i modern tappning!

Margareta Johansson

Måleri i akryl/tusch. Färg, form och raka linjer är mitt signum och det märks tydligt i måleriet.

Maria Isakson

Maria Isakson - unika smycken att bära såväl till vardags som till fest

Maskinfabriken

Det sköra bladguldet läggs varsamt på glaset och skapar en spegelblank yta, med kärlek till hantverket skapar Robin sina verk.

Millas Art Studio

Emilia Lindholm gör allt möjligt, allt ifrån stora oljemålningar och små akvareller till studiofotografi och filmografi! Finns på Finrummet på Väster i Jönköping

Mirjam Design

Mirjam Design är en illustratör och designer som kombinerar skandinavisk och orientalisk stil för att skapa minimalistisk design och illustrationer. Allt ifrån one line drawings till moderna illustrationer.

Munksjö konst och design

'Munksjö konst och design' skapar vackra och stilsäkra smycken för den moderna kvinnan. Smyckena skapas för hand och med största omtanke av Linda själv och kommer att finnas med dess ägare genom hela livet. I sortimentet finns ringar, halsband, örhängen och armband. Det kommer även att finnas en kollektion modeteckningar med på marknaden.

Novellix

Novellix ger ut stora läsupplevelser i litet format – små, snygga böcker med en novell per bok. Berättelser skrivna av några av tidernas bästa författare, med omslag skapade av svenska formgivare och illustratörer. I våra presentaskar har vi samlat noveller utifrån olika teman – allt från svenska klassiker till deckare och feelgood. En ask fylld med berättelser är den perfekta lilla presenten för alla tillfällen!

oznor

dav

OXID ädelsmide Veronica Åberg

Med inspiration från livets fasetter och mångfald sveper Veronica Åbergs formspråk från det böljande organiska till avskalad enkelhet. Varje smycke skall kännas meningsfullt och förmedla en känsla till bäraren.

Quod

Quod gör subtila doftljus av ekologiskt sojavax fyllda i vackra handglaserade keramikkärl. Ett genuint svenskt hantverk där hållbarhet och kvalitet står i fokus.

S Y N K Lena Lindegarth

Lena Lindegarth vill förena hållbarhetstänk med sin passion för unika kläder och accessoarer. Materialet är valt med omsorg och allt skapas av redan befintlig textil eller stuvbitar. Miljötänk och kreativitet i symbios.

Susanoo

Susanoo is about handmade jewelry and bags made out of reused materials and this is why each piece is always unique in design as well as in material choices. Jewelry is mostly earrings and main materials are reused denim and leather.

Susses hobby

Egendesignade virkade väskor där ingen annan är den andra lik. Syr även dockor, gosedjur och djurtrofeer som även de är egendesignade

Sweet home of mine

Få en vackrare vardag, med Sweet home of mine. Det senaste tillskottet: Egendesignade Fia med knuff-brickor som förgyller vilken fikastund som helst. I vår version är det klassiska brädspelet både kul att spela, och vackert att titta på. Dessutom tillverkas själva brickorna för hand på Öland av FSC-märkt skandinavisk björkfanér. En genuint hållbar produkt, som tål att användas om och om igen. Sweet home of mine säljer även bland annat egendesignade block, julkort och etiketter.

Syns på Haga

Silversmycken som "Syns på Haga" med en önskan om att sprida tro och hopp...

The Perfect Peace™

Design som inspirerar & berör The Perfect Peace™ - Verktyg och kalendrar som hjälper dig att leva i din fulla potential. Konkreta, inspirerande och kraftfulla redskap som visar vem du är, vem du kan bli och hur du tar dig dit!

Tinna Design

Illustrerade böcker, kort, posters & brickor till barn i glada färger!

Volby

Personlig Vintage! Unika guldkorn som letar efter en kvinna som går sin egen väg!

Willwa

Willwa är ett varumärke som skapar färgrika mönster och illustrationer till washitejp och andra pappersprodukter. Till våra produkter hämtar vi inspiration från vår svenska natur och kultur. Vi hoppas att våra produkter kan inspirera och ge oss alla ett sätt att vara mer kreativ i vår vardag och att finna glädjen som det för med sig. Med washitejp kan man på ett enkelt och roligt sätt dekorera sin vardag, man kan göra allt från att sätta lite färg på ett födelsedagskort till att ge en gammal kruka ett nytt utseende!

Design Solbacka

Närproducerade grytunderlägg av rundstav, förädlade av spillmaterial.

G Customs

Genuint hantverk i trä, läder och metall från Småland.

Daniela Ryden

Daniéla Rydén (rydendanielaart) är en självlärd porträttkonstnär som hämtar sin inspiration från människan. För Daniéla är detaljerna och känslan i bilden viktigt. Hon älskar att gå ner på djupet och fånga de allra minsta detaljerna och uttrycken i sina verk.

BY SALO

BY SALO gör smycken i enkel och avskalad design. Materialen består av sterling silver tillsammans med sötvattenpärlor och små ädelstenar.

Du Sköna

Du Sköna gör handgjorda och unika smycken med förkärlek för åkerbruk, samt färgglada, lekfulla och naturinspirerade prints!

EA. Design

Design som inspirerar & berör EA. Design drivs av formgivaren Emmeli Ahlander, med sina produkter önskar hon få sprida styrka & ljus i tillvaron för de människor och platser produkterna får komma till. Som små påminnelser i vardagen & som kan göra stor skillnad.